STAY IN TOUCH

......

SWEDEN 2018 PART 2

Ahoj! Pokračování putování po Skandinávii pokračuje, sice se zpožděním, ale je tady.
A to se cení! :D Další město, které jsme navštívili po Stockholmu, je Uppsala. Musím říct, že kdybych musela vybrat jen jedno slovo, co by tohle město vystihovalo, bylo by to KOLO! A to všude! Samá kola, potkali jsme jich snad stovky, a další taková netradiční věc, nad kterou by se podivil nejeden Čech, je to, že je nechávají nezajištená- bez zámků. Vsadila bych se, že tam bylo víc kol než aut, a to je co říct. Taky jsem si všimla, že tam jezdil Biogas Bus, takže Švédi se snaží být co nejvíc ekologičtí.


KATEDRÁLA V UPPSALE

STARÁ ČÁST UPPSALY

Město se dělí na novou a starou část. V nové Uppsale se nachází katedrála, knihovna a zámek, ve staré části najdeme několik mohyl za sebou, které jsou seřazeny do elipsy. Myslím, že je to lépe pochopitelné z fotek.

Sice tohle město nebylo nijak převratné, ale to mi vůbec nevadilo, protože jsem chtěla poznat Švédsko jako takové v celku, a ne jen ty HIGHLIGHTY. To si pak člověk neudělá moc obrázek.

Dále jsme se přesunuli do města Galve, kde se nachází původní malinkaté, malebné, dřevěné domečky, ve kterých dodnes žijí místní. To by bylo pro tenhle den vše. My pak směřovali zase dál k Botnickému zálivu, dál na sever!




MOST V NYADAL






No comments:

Post a Comment

Děkujeme za Váš komentář. Přejeme pěkný den!
Thank you very much for you comment. Have a nice day!

INSTAGRAM @klararecmanova

FOLLOW US ON INSTAGRAM

INSTAGRAM