STAY IN TOUCH

......

SWEDEN PART 3

Ahoj! Tentokrát můžete vidět záběry z oblasti Severního polárního kruhu. A jak jste si už všimli z první fotky, severní polární kruh se nerovná kosa jak na Severním polu!
Ale není tomu tak vždy. Letos jsme prý chytli to nejlepší počasí, které jsme mohli za posledních 20 let! TO chceš! :D Proto jsme si užívali solidních 33 stupňů, a v hlavě jsem si nadávala, že jsem si nesbalila kraťasy...

A další věc, o keré bych se chtěla zmínit je, jaké je to za Polárním kruhem. Myslím si, že ne všichni ví, že od tohoto místa dál na sever je stále světlo. Ano, není tam tma! takže když jdeš ve dvě hodiny v noci na procházku, je krásně vidno, jako by bylo odpoledne. Například my jsme byli za polárním kruhem týden, takže týden 24hod světlo. Když se usínalo, museli jsme zatahovat závěsy, aby šlo vůbec spát.
Národní park
Kiruna- město, o kterém vím, že existuje ze školy. Místo, kde se těží železná ruda. Spousta domků, které jsou typické pro Švédsko( vypadají jako dřevěné, a natřené barvou, ale jsou z plechu), spousta kopců, ze kterých je nádherný výhled (na jeden jsme se dokonce odhadlali vyjít po půlnoci =člověku se tam opravdu moc nechce spát, protože stále čerpá novou a novou energii z toho Slunka, které když zapadne, tak ve stejný okamžik vychází)










No comments:

Post a Comment

Děkujeme za Váš komentář. Přejeme pěkný den!
Thank you very much for you comment. Have a nice day!

INSTAGRAM @klararecmanova

FOLLOW US ON INSTAGRAM

INSTAGRAM